verview Coach en De Vrolijkheid: prachtige match

“Ik dacht dat het nooit meer zo opgeruimd zou worden. Toch is het gelukt in 2 middagen!” Deze conclusie trekt Gertie van Nuenen, programma coördinator van De Vrolijkheid bij AZC Almelo.

Voor de vele kinderactiviteiten van De Vrolijkheid zijn veel knutselmaterialen nodig. Maar soms is er te veel, soms zijn dingen niet (meer) bruikbaar, en daarom moest alles even nagelopen worden om het overzicht terug te krijgen. Een perfecte vraag voor Gerda Vink van Overview Coach, professional organizer in Twente.

In twee middagen zijn de stellingkasten met materialen doorgenomen, is Gertie kritisch bevraagd op de bruikbaarheid en op benodigde hoeveelheden van de materialen. Door de dozen te labelen hoeft niemand meer te twijfelen over wat waar hoort. “Een heerlijke, concrete klus met een prachtig en overzichtelijk resultaat” zegt Gerda Vink. “Doorgaans werk ik als professional organizer bij mensen thuis of op hun werk. Maar deze vraag van De Vrolijkheid ligt dicht bij mijn hart, en het AZC Almelo is vanuit een eerdere werkkring bekend terrein”.

Een prachtige match dus waarover Gerda niet lang hoefde na te denken toen Juliette van De Slinger Almelo haar benaderde. Samen met Gertie is twee middagen hard gewerkt en zijn veel overbodige spullen weggedaan.

“Het gaat om het systeem, ik kan het nu gemakkelijk aan anderen uitleggen wat de bedoeling is. Het toverwoord is bijhouden, samen met de vrijwilligers, collega’s en de oudere kinderen.”