HIERONDER TREFT U EEN OVERZICHT AAN VAN DE VRAGEN

Verschillende partijen stellen een vraag, kunt of wilt u helpen reageer dan snel. Wij kijken dan of we u in contact kunnen brengen met de vrager nadat ons team heeft vastgesteld dat partijen wat voor elkaar kunnen betekenen. Dank alvast namens het team van de Slinger Almelo.

Ver. Vrijzinnigen

We hebben een invaliden toilet hard nodig. Er zijn verschillende toiletten die wellicht omgebouwd kunnen worden? Ook is het bestaande podium in de kerkzaal een groot probleem voor mensen met een handicap: zowel het betreden van het podium zelf alsook om via het podium naar de achterzalen te komen. daar worden ook vaak activiteiten georganiseerd, daarom is onze vraag of het mogelijk is het podium te verwijderen en gelijkvloers te maken. In plaats van het podium zouden we dan graag een verrijdbaar spreekgestoelte of iets in die geest willen hebben.

Brandweer Twente

Wij zoeken ambassadeurs die samen met de brandweer de brandveiligheid binnen Twente vergroten.

Buurtcamping Almelo

We zoeken breed vrijwilligers die allerlei taken kunnen doen van op en afbouw, workshop geven, vermaak, spullen die nodig zijn voor de buurtcamping

St. Natuurhus Almelo

Voor het Doepark de Hagen: parkonderhoud, afval opruimen, onderhoud buurtmoestuin, poten, zaaien, oogsten!  Hulp bij de bouw van het paviljoen: bouwvakkers, klussers, handige jongens en meisjes, aanpakkers , sjouwers opruimers, schilderen

REAGEER
REAGEER
REAGEER
REAGEER

Stolpersteine

Werkgroep ALMELO | Stichting levend verleden

De Stolpersteine werkgroep Almelo organiseert ieder jaar de plaatsing van Stolpersteine (struikelstenen of gedenkstenen) in het trottoir voor de laatste vrijwillige woning van slachtoffers van het Nazi regime, Hiervoor moeten er bestratingswerkzaamheden plaatsvinden. Dat is vakwerk waarvoor wij vakmensen zoeken. De aankondigingen van de plaatsing van de Stolpersteine en de uitnodigingen voor de Stolpersteine ceremonie moeten worden ontworpen en worden gedrukt

St. Meereizen

Materialen nodig voor de reizen; hand- en theedoeken, spelletjes (mens erger je niet/ puzzels / rummycub, kleurstiften), koelboxen enz
vervoer; bus voor 9 personen voor 1 of meerdere dagen

Egbertus

Graag een Linoleum vloer

Almelo doet mee

hapjes voor een kinderfeestje, Poffertjes voor bij de e-sport fruitmanden voor ouderen/zieken

REAGEER
REAGEER
REAGEER
REAGEER

Alma inloopershuis

Het Alma inloopershuis is een ontmoetingsplek voor mensen die de diagnose kanker hebben gekregen, of een andere diagnose met weinig tot geen perspectief op herstel. Het doel van het Alma inloopershuis is deze mensen te ondersteunen bij het terugvinden van de regie op het eigen leven en het vergroten van de veerkracht. Het Alma huis is een vrijwilligersorganisatie en wij bestonden afgelopen oktober 1 jaar.
Wij zijn op zoek naar iemand die ons kan helpen met het maken van een marketing- en sponsorplan. We willen de naamsbekendheid van het inloophuis vergroten en daarnaast zijn we op zoek naar sponsoren zodat we ook op de lange termijn de continuïteit van het Alma inloopershuis kunnen garanderen.

Mantelzorg Almelo

Activiteit(en) voor 25 jonge mantelzorgers, waarbij ontspanning voorop staat. We maken graag gebruik van een (sport)accommodatie of een ruimte waar jongeren actief en creatief bezig kunnen zijn. Jonge mantelzorgers zijn kinderen die zorgen voor een naaste (vader/moeder/broertje/zusje) en daardoor zelf soms vastlopen in hun eigen ontwikkelingsproces. Door middel van sport/spel/actieve bezigheden willen we hen leren om naast de zorg voor anderen ook voor zichzelf te zorgen.Tevens zijn we op zoek naar activiteiten/ondersteuningsaanbod voor volwassen mantelzorgers, te denken valt aan EHBO-training, assertiviteitstraining, mindfulnesstraining, sportieve evenementen, theatervoorstelling, etc. Wellicht heeft u een gratis aanbod voor deze doelgroep. Hiermee heeft u een bereik van meer dan 500 personen.

De Wonne

In de verwarmingskelder van woongemeenschap De Wonne Almelo staat ook de wasmachine en de was wordt er gedroogd. Deze ruimte is soms erg vochtig (soms staat de vloer echt blank!) doordat de buitenmuur bij slecht weer vocht doorlaat. Het is een halfsteens geschilderde muur. Het lukt onszelf niet om deze muur zó te behandelen dat deze geen water meer doorlaat. Hierbij vragen we graag hulp! Daarnaast  ontwerp en vervaardiging van nieuwe visitekaartjes voor onze woongemeenschap, met logo. En graag materiaal om het houtwerk op de benedenverdieping te schilderen: we denken aan grondverf, verf, kwasten, schuurpapier en vulmiddel (voor hout).

De Hagedoorn

BEWONERSINITIATIEF

Wij zoeken nog mensen die als gastvrouw willen fungeren, maar ook mensen die kleine klusjes willen doen, zoals snoeiwerk, schilderwerk  e.d. Daarnaast zoeken we nog gereedschap wat we voor verschillende buitenklussen kunnen gebruiken, bv een heggenschaar, een snoeischaar, harde bezems e.d.

REAGEER
REAGEER
REAGEER
REAGEER

Omroep Almelo

Wij zoeken schoonmaakhulp op regelmatige basis, 1x per 14 dagen. Cursus, workshop montage Davinci Resolve Catering voor een personeelsfeestje

VVE AVEDAN

Workshop/ voorlichting of ontspanning ( te denken valt aan gezondheid, preventie, budgettering, schilderen of bewegen) Voor een groep van 10-15 dames uit de wijk Ossenkoppelerhoek , Nieuwstraatkwartier zij hebben allen een kind in de basisschoolleeftijd dus graag op een ochtend ergens tussen 8.30 en 11.30

Voedselbank Almelo

Match met SKO Oldenzaal

Voor ca. 5 personen wordt gezocht naar een opleiding BHV (bedrijfshulpverlener) en/of een opleiding Reanimatie en AED. Voor het kantoor ‘Intake’ wordt gezocht naar 2 (gebruikte) bureaustoelen die beantwoorden aan de ARBO vereisten. Voor de ingang van de Egbertuskerk wordt gezocht naar een partij die bereid is de (3) eikenhouten deuren aan de voorzijde van de kerk van een nieuwe blanke laklaag te voorzien.

Ontm. plein 55+

Ontmoetingsplein 55 plus brengt mensen samen om met elkaar dingen te ondernemen en te ontdekken. Wij zoeken rondleidingen bij bedrijven en instellingen, workshops, trainingen en andere mogelijkheden om als groep samen te komen en te leren. De activiteit bepaalt de groepsgrootte.

REAGEER
REAGEER
REAGEER
REAGEER

Leger des Heils Almelo

Schilderwerk: Wij zoeken voor 1 dagdeel een schilder die voor ons in de kerkzaal 1 binnendeur met kozijn opnieuw in de verf kan zetten. Installatiewerk: Wij zoeken iemand die voor ons achter in de kerkzaal een verhoogde afgeschermde audiovisuele hoek kan maken. De apparatuur staat nu los op een tafel en we willen dit graag netjes weggewerkt hebben.

Vrouwen van en voor Almelo

Drukken van visitekaartjes, Relatiegeschenken, Tips vergroten netwerk, Leuke workshops

Participatie naar vermogen

Graag leuke uitjes/workshops voor de vrijwilligers van het team Participatie naar Vermogen

De Vrije School

Wij willen als school ons school plein groener maken. In week 20 zullen wij een waterpomp laten slaan. Daar omheen is straat werk te doen, kleine muurtjes bouwen, zagen in beton, aanleg groen. Naast de inzet van een bedrijf en hulp van ouders zou het erg fijn zijn als er 2 of 3 professionals op dit gebied zouden willen meewerken. Eventueel is een andere datum ook mogelijk. Daarnaast zijn wij opzoek naar iemand die de lessen in de moestuin kan assisteren (een leerkracht zal daar bij aanwezig zijn) dit zal één a twee keer per week zijn in de periode van maart tot eind september ( met uitzondering van de schoolvakanties) Daarnaast zou het fijn zijn als deze persoon/ personen kunnen zorgen voor de moestuin achter de school. Hierbij denken wij aan 1 of twee personen. Ervaring en enthousiasme voor tuinieren zijn fijn, maar leren mag ook.

REAGEER
REAGEER
REAGEER
REAGEER

St. Welzijn ouderen en kinderen

Wij willen graag hulp bij het realiseren van wensen voor ouderen en kinderen

Wijkplatform

Ossenkoppelerhoek, Beeklust en Groeneveld

Hulp bij ontwerpen en onderhouden webpagina

Molen de Hoop

hulp bij het realiseren van een ruimte voor de vrijwilligers en molenaars van Molen De Hoop in Almelo. Wij kunnen alle materialen voor het bouwen en inrichten gebruiken.

Scouting het Twentse Ros

Ondersteuning bij kampen (Denk aan vervoer, maaltijden, etc), Herstellen van de deur in ons gebouw (scharnieren laten los), Schoonmaken van het dak/muur (mos).

REAGEER
REAGEER
REAGEER
REAGEER

AZRA Foundation

Voor onze 20 vrijwilligers willen wij het beste; door hun inzet kan de winkel dagelijks open en velen werken al jaren belangeloos mee. Wat zou het fijn zijn als voor degenen die willen wat extra scholing/kennis beschikbaar zou zijn, iets wat gerelateerd is aan detailhandel, gastvrouwschap of veiligheid in de winkel. Of een richting waarin zijn zichzelf verder zouden willen ontwikkelen. Of een workshop over kleur/stijladvies voor henzelf maar ook zodat ze een klant wat meer kunnen adviseren.

Twentse Zorgcentra

Vraag volgt

ST. De Gravenruiters

Aanleggen van een ondergrondse tyleen waterleiding tussen het vaste waterpunt in de stal en een centraal punt (paal) in het weiland. Lengte ca 50 meter. Benodigde materialen: tyleen leiding, koppelingen voor de aansluiting in de stal, kraan met muurplaat voor bevestiging op een paal in de wei. Graven van een gleuf tussen de stal en de beoogde weidepaal. Leggen van de leiding en aansluiten. Opmerking: voor het graven van een gleuf voor de leiding over de genoemde afstand zou een kleine graafmachine makkelijk zijn.

RIBWGO De Koppel

Vraagt expertise op het gebied van LVB, En andere vlakken ( te denken valt hierbij aan onbegrepen gedrag of iets op het gebied van teambuilding), Een uitje voor onze clienten (een ouder wordende doelgroep)

REAGEER
REAGEER
REAGEER
REAGEER

JUDO Almelo

Presentjes voor judo wedstrijden, Gebruik veld Heracles voor Activiteiten
Voor onze nieuwe judo unit hebben we vakmanschap nodig op het gebied van schilderwerk, monteren houten zwevende vloer voor onder de judomatten, bevestigen banken en kleine werkzaamheden. Tevens hebben wij materialen nodig om het een en ander te realiseren.

Hondenspeeltuin Nijrees

Middelen voor honden speeltuin, en grondboring voor water, overkapping en hekwerk

SERVUS

Alle vragen in en om ons verenigingsgebouw “De klankkast” Bosrand 8 te Almelo, 1. Schilderen van de keuken in het gebouw (verf  aanwezig),  Onderhoud en schilderen van de bar, Diverse klemmende deuren nakijken en afsluitbaar maken, Een inloopkast maken in onze bestuurskamer, Snoeien van buitenboel rondom het gebouw en herbestrating van een tegelpad

ARTDESCH

Mensen die de schuur opruimen, straat grasvrij maken. Tuinstoelen reinigen etc.
Workshop voor team. Verhaal voor deelnemers Nationale vertaalschool.

REAGEER
REAGEER
REAGEER
REAGEER