HIERONDER TREFT U EEN OVERZICHT AAN VAN ONZE AANBIEDERS TOT DUSVERRE

Verschillende partijen bieden hun diensten aan, zit er iets voor u bij reageer dan snel, dan beoordelen we u aanvraag en kijken we of er een match zou kunnen ontstaan. Dank alvast namens het team van de Slinger Almelo. Wilt u zelf iets aanbieden dat kan natuurlijk ook maak dan gebruik van de aanmeldknop hieronder:

IK HEB EEN AANBOD… >
Naam Aanbod
Timberland Europe BV Timberland Europe biedt haar medewerkers de kans om 40 uur per jaar ‘community service’ te doen; vrijwilligerswerk voor maatschappelijke doelen. Dit wordt vanuit het bedrijf gecoördineerd. Wat wij bieden zijn ‘helpende handen’ voor bijvoorbeeld klusjes of activiteiten. Dit kan in overleg en op werkdagen van maandag tot vrijdag (hele dagen en op momenten dat onze planning dat toelaat). Bij voorkeur zetten wij groepjes van minimaal 4 personen in; dit bevordert de onderlinge sfeer en levert voor de hulpvragers een sterk team op! Dus maatschappelijke organisaties in Twente.. vraagt u maar en wij kijken wat we voor u kunnen doen!
SNS Bank Volgt
RegioBank Almelo / Aastad Adviesgroep
 • Workshop Veilig Online Bankieren (diverse doelgroepen)
 • Verzorgen van gastlessen op een basisschool of voortgezet onderwijs
 • 1 of meerdere dagdelen vrijwilligerswerk met 3-4 collega’s
Brandweer Twente Voorlichting Brandveiligheid
Theaterschool Fyr Toneel 2x een workshop theatersport voor volwassenen (van 60 min.)
Sesam academie Een kennismakings- en adviesgesprek met een vrijwilligersorganisatie die een vraag heeft op het terrein van:

 • Strategie en organisatieontwikkeling
 • Fondsenwerving en financieel beheer
 • Vrijwilligers- en donateursbeleid
 • Marketing & communicatie
 • Sociale veiligheid en vertrouwenspersonen
 • Wet en regelgeving als AVG en WBTR
Kunstschilder Sacco Workshop kunstschilderen
AAFM, het radiostation van Omroep Almelo Het radioprogramma “Carrousel” biedt organisaties de mogelijkheid om via de radio een nieuwe doelgroep te bereiken om daarmee hun bekendheid uit te breiden of een activiteit of jubileum aan te kondigen. AAFM biedt 10 x 1 uur radiozendtijd aan, op maandelijkse basis. De uitzending is tussen 20.00 en 21.00 uur op de maandag of woensdag. De eerste uitzending is in september 2024 en de laatste in juni 2025. Wij stellen de studio en een technicus beschikbaar en assisteren bij het maken van een draaiboek. De organisatie zorgt zelf voor de presentatie, gasten en muziekkeus. De uitzendingen zijn na afloop beschikbaar als podcast en kunnen zo verder gedeeld worden
MB-ALL Wij willen omdat we een samenwerking hebben voor gastlessen bij het ROC van Twente zorgen dat leerlingen ons kennen en dat dit een begin kan zijn voor hun om als bijbaan ervaringen op te doen
JP van den Bent Stichting, werklocaties We hebben diverse werklocaties/dagactiviteiten waarin we mensen met afstand tot de arbeidsmarkt ondersteunen in werk. Werklocatie Almelo. Hier werken mensen van jong tot oud. Bij de verschillende werkzaamheden wordt daarom ook gekeken naar wat eenieder kan doen, zodat iedereen een bijdrage levert op zijn of haar manier.
Peters-zorgt – 2 Appeltaarten
– Hapjes schaal à 60 stuks
– Vogelhuisje + plaatsing
– Kleine fiets reparaties in overleg
– 4 uur tuin werkzaamheden 3 personen
– High tea voor 4 personen
Aveleijn zinvolle daginvulling Almelo * Verschillende activiteiten, bv aanbieden traktaties voor kind die het goed kan gebruiken of een aantal zelf gemaakte buttons naar wens.
* Een aantal artikelen uitzoeken in onze ruilwinkel (speelgoed, kinderkleding, vrouwenkleding)
* Een gegrafeerde houten borrelplank naar keuze.
* Lunch voor 2 personen bij Lunchroom Feijn.
* 2 appeltaarten om op te halen bij Lunchroom Feijn.
* 2x Koffie met gebak bij Lunchroom Feijn.
* 2x een zak eigengemaakte kokosbollen. (om op te halen, voor bv wat lekkers bij een vergadering).
* Workshop (dagdeel) op gebied van innovatie.
Aveleijn Zwammenhof – Een rondleiding in de oesterzwamkwekerij met een oesterzwambitterbal / -kroket.
– Een workshop oesterzwambitterballen / -kroketten maken voor 4-5 personen.
– Twee schalen oesterzwambitterballen voor een receptie/vergadering/bijeenkomst.
Vrouwen van en voor Almelo Beurscrew | Helpende handjes bij evenementen (gastvrouwen, coördinatie/planning etc.)
De makelaar van Twente/van Ommen taxaties Aanbod afhankelijk van de vraag…
Kluz n baz Tuin en fiets onderhoud. Kleine klussen in en om het huis zoals schilderen of lampen ophangen.
Heracles Almelo / Foundation Heracles Goldstars – Walking Football clinic / interventie.
Heracles Almelo Rondleiding|
Heracles Almelo wedstrijdkaarten
Mogelijkheid tot samenwerken met de Foundation
Bolk Transport
 1. 50 gadgets voor een evenement in of rondom Almelo
 2. 50 gadgets voor een evenement in of rondom Almelo
 3. Presentatie over en rondleiding bij Bolk Transport, Plesmanweg 3 Max. 20 personen. Duur ca. 1,5 uur
 4. Vervoer van goederen in een huiftrailer vanaf locatie A in Almelo naar locatie B in een straal van 30km rondom Almelo. Inclusief chauffeur.

Óf vervoer van goederen in een bakwagen vanaf locatie A in Almelo naar locatie B in een straal van 30 km rondom Almelo. Inclusief chauffeur en laadklep.
Bij beide opties: exclusief heftruck en zelf laden en lossen.

ROC van Twente team ZDA Studenten aan de versnelde (1-jarige) opleiding Marketing & Communicatie kunnen voor het vakgebied Evenementenorganisatie een evenement organiseren. Bijvoorbeeld:
– Bingomiddag voor kinderen op asielzoekerscentrum Almelo (cadeautjes via facebookactie)
– Kerstlunch of kerststukjes maken bij woonhuis voor dementerenden
– Kerstontbijt + spelletjes voor een basisschoolklas
– Seniorendisco of bingo of spelletjes in verpleegtehuisEen marktonderzoek uitvoeren en een social media plan schrijven behoren ook tot de mogelijkheden.
Periode van uitvoering: september 2024 t/m januari 2025
Kunst Punt Almelo – Creatieve workshops voor bedrijven
– Toepassing van kunst bij inrichting van bedrijf
– Foto reportages
Bibliotheek Almelo Volgt
Gemeente Almelo Financieel:
Advies en hulp bij subsidieFacilitair:
Rondleiding door het Stadhuis voor groepen
Gebruik van atelier (19e verdieping) voor bijeenkomst / vergadering
Gebruik van grote / kleine vergaderkamer(s) in het vergadercentrum (1e verdieping)
Wansink & Partner B.V. Volgt
Rabobank Wij bieden ruimte aan voor vergaderingen(max. 50 personen) Wij bieden voor 6 verenigingen hulp aan om een aanvraag in te dienen bij ons Coöperatiefonds van de Rabobank. Voor een eventuele tegemoetkoming van het verduurzamen van uw verenigingsgebouw etc. Verder bieden wij presentaties aan voor het Veilig online bankieren en Financieel gezond leven!
Carintreggeland Aanbod te bepalen op de beurs
Carintreggeland
theatergroep Glans
en SamenUit
3 optredens van theatergroep Glans. | Optreden op locatie | Wij bieden een optreden van onze eigen theatergroep Glans aan op een locatie. Wie is Glans? De spelers van Glans brengen momenten van plezier en geluk binnen een groep. Met zang, verhalen en voordracht kunnen zijn bijdragen aan een waardevol leven in bijzonder aan doelgroep ouderen en mensen met dementie. Heeft u behoefte aan ontspanning met aandacht voor een lach en een traan , met ruimte voor vreugde en verdriet nodig dan Glans uit. Zij maken een voorstelling op maat
Cultuurmakelaar Almelo Ondersteuning in advies, inspiratie, kennis en ondersteuning voor Almelose culturele verenigingen. Voorbeelden: ledenwerving, PR, artistieke vernieuwing, bestuursvraagstukken, financiën, samenwerkingen en meer.
Novel-T Novel-T SMART helpt organisaties om vraagstukken op te lossen met behulp van studenten. Dit kunnen allerlei vraagstukken zijn, maar met name kennisgerelateerde vragen kunnen we goed wegzetten binnen het onderwijs. Dit doen we bijvoorbeeld met stage- en afstudeerplekken en onderwijsopdrachten bij Hogeschool Saxion, Universiteit Twente, maar ook ROC van Twente en Aventus. Bekijk onze website voor meer informatie en voorbeelden van vraagstukken: http://www.novelt.com/smart.  Novel-T SMART heeft al eerder op de Slingerbeurs gestaan en heeft diverse organisaties in de regio verder kunnen helpen, ook in 2024 zijn we graag weer van de partij!
Talent Plus Aanbod Denktank | Voor een verfrissende blik op vraagstukken waar u wakker van ligt? TalentPlus leden vormen een denktank die u “out of the box” begeleiden naar een oplossingsrichting van bedrijfskundige vraagstukken.
Zoals:
Hoe structureer ik de organisatie
Verbeteren werkprocessen
Beter samen werken
Aanbod: 1 dagdeel en rapportage
Thuisteam Twente vergaderruimte
lichte inpakwerkzaamheden
Ontplooij Schoonmaak 2x dagdeel 2 medw. in overleg
Vergaderzaal met toebehoren 2 dagdelen
(gezonde) hapjes 5x 50 hapjes
Appeltaartjes 5 st.
Inpakwerk 2 dagdelen
Fusion Plaza Aanbod 1: Vrijwilligerswerk 4 uur met 10 collega’s op een dag.
Aanbod 2: Sushi workshop voor max 10 personen; 2 keer 3 uur
Avedan Training: Laaggeletterdheid herkennen en bespreekbaar maken. In Almelo heeft 18 % van de inwoners moeite met de basisvaardigheden, zoals lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Dit heeft invloed op bijvoorbeeld werk, gezondheid, gezin en geld. Het gaat om een grote groep mensen die in Nederland geboren zijn en moeite hebben met de taal. De zogenaamde NT1 doelgroep.
Avedan

Oa Taalpunt

Training: Laaggeletterdheid herkennen en bespreekbaar maken. In Almelo heeft 18% van de inwoners moeite met de basisvaardigheden, zoals lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Dit heeft invloed op bijvoorbeeld werk, gezondheid, gezin en geld. Het gaat om een grote groep mensen die in Nederland geboren zijn en moeite hebben met de taal. De zogenaamde NT1 doelgroep. Het Taalpunt wil deze mensen graag bereiken en helpen waar nodig op het gebied van deze basisvaardigheden.

Het Taalpunt van Avedan wil deze mensen graag bereiken en helpen waar nodig op het gebied van deze basisvaardigheden.

We bieden deze training twee keer aan.

De training duurt 2,5 uur en de groepsgrootte is 10-12 personen.

Voorafgaand aan de training volg je een e-learning van 45 minuten.

Datum in overleg.

Experts beschikbaar

Het Expertteam van het Servicepunt Vrijwilligerswerk van Avedan bestaat uit bevlogen professionals die hun kennis en ervaring uit het bedrijfsleven beschikbaar willen stellen aan vrijwilligersorganisaties.

Wij hebben experts met diverse expertises in huis op het gebied van:

– Juridische vraagstukken

– Ontwerp / Vormgeving / Social media

– Mediation

– Schrijven van teksten

– Fotograaf/videograaf

Workshop: ‘Jij doet er toe. Punt.’

In deze workshop ga je samen met de trainer onderzoeken op welke manier je als vrijwilliger je cliënt/taalmaatje/deelnemer etc. centraal kunt stellen in jouw geregelde contact. We gaan in op hoe je hem/haar kan laten ervaren dat hij/zij er gewoon mag zijn, dat hij/zij van belang is en gehoord en gezien mag worden. Hij/zij doet er toe. Punt.

Als je ‘Je doet er toe. punt’ als uitgangspunt neemt, versterk je de mogelijkheden dat de ander kan gaan leren. Want hij/zij is zoals hij nu is, goed genoeg. Wat betekent deze houding dan voor jou in het omgaan met de ander? Aan de hand van ervaringsverhalen, filmfragmenten en opdrachten gaan we kijken hoe je de cliënt/taalmaatje/deelnemer deze ervaring kan bieden.

Duur: 2 uur

Datum en tijdstip: nader te bepalen

Handjes aangeboden

Project #Meedoen van COA en Avedan brengt asielzoekers en vrijwilligerswerk bij elkaar. Een groep van 2-5 bewoners van het azc Almelo stelt zich beschikbaar om samen met vrijwilligers/medewerkers een klus te klaren. Het vroegtijdig betrekken van asielzoekers bij vrijwilligerswerk helpt bij het oefenen van de taal en het opbouwen van een sociaal netwerk en toekomst in Nederland. Dat betekent voor hen afleiding in een vaak lange wachttijd, zinvolle dagbesteding, kennismaking met onze maatschappij, de Nederlandse taal en mooie contacten. Clubs, organisaties en instellingen zijn van harte uitgenodigd om activiteiten, projecten, evenementen en klussen aan te dragen waar azc-bewoners aan mee kunnen doen.

We bieden deze training twee keer aan.
De training duurt 2,5 uur en de groepsgrootte is 10-12 personen.
Voorafgaand aan de training volg je een e-learning van 45 minuten.
Datum in overleg.

Hulp van de Fixbrigade Almelo

Als Fixbrigade helpen wij graag de bewoners van Almelo en speciaal voor de Slingerbeurs Almelo hebben wij een mooie actie!

Wij willen graag een aantal maatschappelijke organisaties helpen bij het aanbrengen van energiebesparende maatregelen. Deze organisaties hebben niet altijd zelf alle (financiële) mogelijkheden en daarom maken wij graag een uitzondering. Wij komen helpen bij o.a. het aanbrengen van o.a. tochtstrips, radiatorfolie, vervangen van oude verlichting voor LED en meedenken in de energiebesparing. Voor meer informatie meld je aan bij de FIXbrigade Almelo op deze beursvloer.

Beter Wonen
 • Het verrichten van hand- en spandiensten, onder andere op technisch gebied
 • Het aanbieden van een vergaderruimte bij ons op kantoor voor eenmalig gebruik
 • Het beschikbaar stellen van materialen voor een tweede leven, vanuit sloop van een pand (denk aan: radiatoren, kranen, stenen en dakpannen)
TMZ Locatie Het Meulenbelt 1: Gebruik van vergaderruimte
2: Oefenruimte voor koren
3: Oefenruimte voor de generale repetitie voor basisscholen voor bijvoorbeeld musical.
Woningcorporatie Sint Joseph Almelo – Inzetten team Communicatie voor (website)teksten of andere vergelijkbare zaken voor maatschappelijke organisaties waar onze  huurders direct of indirect mee te maken hebben.
– Inzetten van vakman voor reparatiewerkzaamheden (drie keer halve dag). Alleen onder werktijd ma t/m do tussen 08.00u en 16.00
– Beschikbaar stellen vergaderruimtes voor maatschappelijk organisaties in belang huurders STJA
Wij willen verder ons aanbod aanpassen aan de vraag van de andere partij.
Gemeente Almelo, Almelo Verduurzamen
 1. voorlichting geven aan groepen over hulp voor inwoners om te verduurzamen
 2. Hulp bij straatacties om woningen te verduurzamen
 3. ondersteuning van bewonersinitiatieven die inwoners helpen met verduurzamen
  Aanbod geldt uitsluitend TOT de Zomervakantie 2024!
Leger des Heils Almelo Troelstralaan Wij bieden een vergaderruimte voor 20 tot 80 personen. Men is van harte welkom om een kop koffie/ thee te komen drinken in de buurthuiskamer en even te relaxen.
Donkergroep 4 x 20 groene vingers.
Dus 4 x een halve dag 2 hoveniers
In Person Volgt
Wopit Workshop bij onze locatie
Plentyparts Almelo 2 oude, werkende beeldschermen staan
50x flesje ontgeurder van Dispy
1 ¾ fles Desinfectie reiniger
Stellingmateriaal voor in een opberhok/garage etc. Dit staat in Hengelo en moet zelf uit elkaar gehaald en opgehaald worden.
Balie, gemaakt van Ikea keukenkasten. Pas 2 maanden oud dus als nieuw. Ook dit staat in Hengelo en moet dan zelf uit elkaar gehaald en opgehaald worden. Wit van kleur
Gamma Lak en grondverf (uitverkocht)