Ver. Vrijzinnigen

We hebben een invaliden toilet hard nodig. Er zijn verschillende toiletten die wellicht omgebouwd kunnen worden?

Ook is het bestaande podium in de kerkzaal een groot probleem voor mensen met een handicap: zowel het betreden van het podium zelf alsook om via het podium naar de achterzalen te komen. daar worden ook vaak activiteiten georganiseerd, daarom is onze vraag of het mogelijk is het podium te verwijderen en gelijkvloers te maken. In plaats van het podium zouden we dan graag een verrijdbaar spreekgestoelte of iets in die geest willen hebben.

Brandweer Twente

Wij zoeken ambassadeurs die samen met de brandweer de brandveiligheid binnen Twente vergroten.

Buurt Camping Almelo

We zoeken breed vrijwilligers die allerlei taken kunnen doen van op en afbouw, workshop geven, vermaak, spullen die nodig zijn voor de buurtcamping

St. Natuurhus Almelo

Voor het Doepark de Hagen: parkonderhoud, afval opruimen, onderhoud buurtmoestuin, poten, zaaien, oogsten!  Hulp bij de bouw van het paviljoen: bouwvakkers, klussers, handige jongens en meisjes, aanpakkers , sjouwers opruimers, schilderen

Stolpersteine

Werkgroep ALMELO | Stichting levend verleden

De Stolpersteine werkgroep Almelo organiseert ieder jaar de plaatsing van Stolpersteine (struikelstenen of gedenkstenen) in het trottoir voor de laatste vrijwillige woning van slachtoffers van het Nazi regime, Hiervoor moeten er bestratingswerkzaamheden plaatsvinden. Dat is vakwerk waarvoor wij vakmensen zoeken. De aankondigingen van de plaatsing van de Stolpersteine en de uitnodigingen voor de Stolpersteine ceremonie moeten worden ontworpen en worden gedrukt

St. Meereizen

materialen nodig voor de reizen; hand- en theedoeken, spelletjes (mens erger je niet/ puzzels / rummycub, kleurstiften), koelboxen enz
vervoer; bus voor 9 personen voor 1 of meerdere dagen

Egbertus

Graag een Linoleum vloer

Almelo doet mee

hapjes voor een kinderfeestje,
Poffertjes voor bij de e-sport
fruitmanden voor ouderen/zieken

Alma inloopershuis

Het Alma inloopershuis is een ontmoetingsplek voor mensen die de diagnose kanker hebben gekregen, of een andere diagnose met weinig tot geen perspectief op herstel. Het doel van het Alma inloopershuis is deze mensen te ondersteunen bij het terugvinden van de regie op het eigen leven en het vergroten van de veerkracht. Het Alma huis is een vrijwilligersorganisatie en wij bestonden afgelopen oktober 1 jaar.
Wij zijn op zoek naar iemand die ons kan helpen met het maken van een marketing- en sponsorplan. We willen de naamsbekendheid van het inloophuis vergroten en daarnaast zijn we op zoek naar sponsoren zodat we ook op de lange termijn de continuïteit van het Alma inloopershuis kunnen garanderen.

Mantelzorg Almelo

Activiteit(en) voor 25 jonge mantelzorgers, waarbij ontspanning voorop staat. We maken graag gebruik van een (sport)accommodatie of een ruimte waar jongeren actief en creatief bezig kunnen zijn.
Jonge mantelzorgers zijn kinderen die zorgen voor een naaste (vader/moeder/broertje/zusje) en daardoor zelf soms vastlopen in hun eigen ontwikkelingsproces. Door middel van sport/spel/actieve bezigheden willen we hen leren om naast de zorg voor anderen ook voor zichzelf te zorgen.

Tevens zijn we op zoek naar activiteiten/ondersteuningsaanbod voor volwassen mantelzorgers, te denken valt aan EHBO-training, assertiviteitstraining, mindfulnesstraining, sportieve evenementen, theatervoorstelling, etc.
Wellicht heeft u een gratis aanbod voor deze doelgroep. Hiermee heeft u een bereik van meer dan 500 personen.

De Wonne

WOONGEMEENSCHAP

In de verwarmingskelder van woongemeenschap De Wonne Almelo staat ook de wasmachine en de was wordt er gedroogd. Deze ruimte is soms erg vochtig (soms staat de vloer echt blank!) doordat de buitenmuur bij slecht weer vocht doorlaat. Het is een halfsteens geschilderde muur. Het lukt onszelf niet om deze muur zó te behandelen dat deze geen water meer doorlaat. Hierbij vragen we graag hulp!

Daarnaast  ontwerp en vervaardiging van nieuwe visitekaartjes voor onze woongemeenschap, met logo.
En graag materiaal om het houtwerk op de benedenverdieping te schilderen: we denken aan grondverf, verf, kwasten, schuurpapier en vulmiddel (voor hout).

De Hagedoorn

BEWONERSINITIATIEF

Wij zoeken nog mensen die als gastvrouw willen fungeren, maar ook mensen die kleine klusjes willen doen, zoals snoeiwerk, schilderwerk  e.d. Daarnaast zoeken we nog gereedschap wat we voor verschillende buitenklussen kunnen gebruiken, bv een heggenschaar, een snoeischaar, harde bezems e.d.

Omroep Almelo

Wij zoeken schoonmaakhulp op regelmatige basis, 1x per 14 dagen. Cursus, workshop montage Davinci Resolve Catering voor een personeelsfeestje

VVE thuis van AVEDAN

Workshop/ voorlichting of ontspanning ( te denken valt aan gezondheid, preventie, budgettering, schilderen of bewegen) Voor een groep van 10-15 dames uit de wijk Ossenkoppelerhoek , Nieuwstraatkwartier zij hebben allen een kind in de basisschoolleeftijd dus graag op een ochtend ergens tussen 8.30 en 11.30

Voedselbank Almelo

Voor ca. 5 personen wordt gezocht naar een opleiding BHV (bedrijfshulpverlener) en/of een opleiding Reanimatie en AED. Voor de ingang van de Egbertuskerk wordt gezocht naar een partij die bereid is de (3) eikenhouten deuren aan de voorzijde van de kerk van een nieuwe blanke laklaag te voorzien.

Almelo sociaal

Wij, Almelo Sociaal, willen gaan verhuizen. Op maandag en/of dinsdag 2 februari 2021 zijn we daarom op zoek naar een vrachtwagen of bus, met chauffeur en wat sterken mensen die kunnen helpen sjouwen.

Het gaat om bureaus, veel stoelen, een paar hoge ijzeren kasten en verder kantoorspul in dozen.

We verhuizen van Grotestraat 174 naar Dreesz aan de Brugstraat 9 allebei in Almelo.

Voor meer informatie mag u gerust bellen: 06 23 14 62 78.

Ontmoetingsplein 55plus

Ontmoetingsplein 55 plus brengt mensen samen om met elkaar dingen te ondernemen en te ontdekken. Wij zoeken rondleidingen bij bedrijven en instellingen, workshops, trainingen en andere mogelijkheden om als groep samen te komen en te leren. De activiteit bepaalt de groepsgrootte.

Leger des Heils Almelo

Schilderwerk: Wij zoeken voor 1 dagdeel een schilder die voor ons in de kerkzaal 1 binnendeur met kozijn opnieuw in de verf kan zetten. Installatiewerk: Wij zoeken iemand die voor ons achter in de kerkzaal een verhoogde afgeschermde audiovisuele hoek kan maken. De apparatuur staat nu los op een tafel en we willen dit graag netjes weggewerkt hebben.

Vrouwen van en voor Almelo

 • Drukken van visitekaartjes
 • Relatiegeschenken
 • Tips vergroten netwerk
 • Leuke workshops

Participatie naar vermogen

Graag leuke uitjes/workshops voor de vrijwilligers van het team Participatie naar Vermogen

De vrije school Almelo

 • In het voorjaar (week 9 of 10 maar anderen zijn zeker bespreekbaar!) willen wij hutten en tunnels van wilgentenen maken op het plein. Zowel het materiaal als de mankracht hiervoor is een vraag.
 • We willen ook een enorme bult aarde verwijderen, ( 10 bij 4 meter groot en 1,5 hoog) de beplanting behouden en de grond afvoeren. Moet echt met groot materieel, is met kruiwagens end. Niet te doen. Tijdstip in overleg.
 • Daarnaast is er altijd wel werk in groen onderhoud waarbij we hulp kunnen gebruiken, uitgraven van een rozenbottelhaag ( 100 meter) en her planten met beukenhaag.

St. Welzijn ouderen en kinderen

Wij willen graag hulp bij het realiseren van wensen voor ouderen en kinderen

Wijkplatform Ossenkoppelerhoek, Beeklust en Groeneveld

Hulp bij ontwerpen en onderhouden webpagina

Molen de Hoop

hulp bij het realiseren van een ruimte voor de vrijwilligers en molenaars van Molen De Hoop in Almelo. Wij kunnen alle materialen voor het bouwen en inrichten gebruiken.

Scouting Het Twentse Ros

 1. Ondersteuning bij kampen (Denk aan vervoer, maaltijden, etc).
 2. Herstellen van de deur in ons gebouw (scharnieren laten los).
 3. Schoonmaken van het dak/muur (mos).

AZRA Foundation

Voor onze 20 vrijwilligers willen wij het beste; door hun inzet kan de winkel dagelijks open en velen werken al jaren belangeloos mee. Wat zou het fijn zijn als voor degenen die willen wat extra scholing/kennis beschikbaar zou zijn, iets wat gerelateerd is aan detailhandel, gastvrouwschap of veiligheid in de winkel. Of een richting waarin zijn zichzelf verder zouden willen ontwikkelen. Of een workshop over kleur/stijladvies voor henzelf maar ook zodat ze een klant wat meer kunnen adviseren.

Twentse zorgcentra

Vraag volgt…

Stichting De Gravenruiters

Aanleggen van een ondergrondse tyleen waterleiding tussen het vaste waterpunt in de stal en een centraal punt (paal) in het weiland. Lengte ca 50 meter. Benodigde materialen: tyleen leiding, koppelingen voor de aansluiting in de stal, kraan met muurplaat voor bevestiging op een paal in de wei. Graven van een gleuf tussen de stal en de beoogde weidepaal. Leggen van de leiding en aansluiten. Opmerking: voor het graven van een gleuf voor de leiding over de genoemde afstand zou een kleine graafmachine makkelijk zijn.

RIBWGO De Koppel

 1. Vraagt expertise op het gebied van LVB
 2. En andere vlakken ( te denken valt hierbij aan onbegrepen gedrag of iets op het gebied van teambuilding)
 3. Een uitje voor onze clienten (een ouder wordende doelgroep)

EZRA FOUNDATION

Voor onze 20 vrijwilligers willen wij het beste; door hun inzet kan de winkel dagelijks open en velen werken al jaren belangeloos mee. Wat zou het fijn zijn als voor degenen die willen wat extra scholing/kennis beschikbaar zou zijn, iets wat gerelateerd is aan detailhandel, gastvrouwschap of veiligheid in de winkel. Of een richting waarin zijn zichzelf verder zouden willen ontwikkelen. Of een workshop over kleur/stijladvies voor henzelf maar ook zodat ze een klant wat meer kunnen adviseren.

Judo Almelo

Presentjes voor judo wedstrijden
Gebruik veld Heracles voor Activeiten
Voor onze nieuwe judo unite hebben we vakmanschap nodig op het gebied van schilderwerk, monteren houten zwevende vloer voor onder de judomatten, bestigen banken en kleine werkzaamheden. Tevens hebben wij materialen nodig om het een en ander te realiseren.

Hondenspeeltuin Nijrees

Middelen voor honden speeltuin, en grondboring voor water, overkapping en hekwerk

SERVUS

Alle vragen in en om ons verenigingsgebouw “De klankkast”Bosrand 8 te Almelo
1. Schilderen van de keuken in het gebouw (verf  aanwezig)
2. Onderhoud en schilderen van de bar
3. Diverse klemmende dueren nakijken en sluitbaar maken
4. Een inloopkast maken in onze bestuurskamer
5. Snoeien van buitenboel rondom het gebouw
6. Herbestrating van een tegelpad

ARTDESCH

Mensen die de schuur opruimen, straat grasvrij maken. Tuinstoelen reinigen etc.
Workshop voor team. Verhaal voor deelnemers Nationale vertaalschool.

STICHTING NOABERHOES
WINDMOLENBROEK

Ten behoeve van lessen aan ouderen is het Noaberhoes op zoek naar gebruikte laptops. (in redelijke staat)
Indien mogelijk ook graag een (gebruikte) beamer met toebehoren.

T.b.v. crowd funding aanpassen/moderniseren van de website
Ontwerpen nieuwe huisstijl+logo

Meld je aan voor onze nieuwsbrief