HIERONDER TREFT U EEN OVERZICHT AAN VAN DE VRAGEN

Verschillende partijen stellen een vraag, kunt of wilt u helpen reageer dan snel. Wij kijken dan of we u in contact kunnen brengen met de vrager nadat ons team heeft vastgesteld dat partijen wat voor elkaar kunnen betekenen. Dank alvast namens het team van de Slinger Almelo. Heef tu een vraag maar staat bij het aanbod geen match, stel uw vraag dan toch wellicht kunnen we dan toch iets voor u betekenen.

IK HEB EEN VRAAG… >
Naam Vraag
Stichting Present Almelo Volgt
De Klup Volgt
Almeloopers Volgt
EZRA Foundation Doorlopende vraag naar goede gebruikte en nieuwe kleding
Cursusaanbod vrijwilligers: EHBO, AED, winkel skills/diefstal, etc.
Extra handen voor grotere klussen aan of in onze winkel (denk aan schilderen, tuin, etc)
Zonnebloem Egbertus Vervoer voor een uitje met onze gasten
Hapjes voor activiteiten middag
Kaarten voor Heracles
Bepalen de vraag op de beurs n.a.v. aanbod
Carnavalsvereniging De Wietkiekers Wij kunnen heel goed verf gebruiken: denk aan grondverf en aflak!
Stichting JIRAh Graag zouden wij ons als stichting willen presenteren op de Slingerbeurs. En kijken welke matches wij kunnen maken.
Stichting Almelo Events Bestelbusjes om te gebruiken voor uitzetten van de routes tijdens de Twentse Fietsvierdaagse vanuit Almelo of als bezemwagen op de routes, om gestrande fietsers te helpen met lekkeband en kleine reperaties of vervoer naar huis als dit niet lukt we zijn op zoek naar minstens 5 busjes/caddies (met of zonder reclame) maar elk aanbod is welkom
Theaterschool Fyr Toneel Ik ben op zoek naar panelen die we als decor/afscheiding kunnen gebruiken bij onze voorstellingen en (rechthoekige) blokken die we als decorstukken kunnen gebruiken.
HobNob festival Hobnob organiseert jaarlijks op de eerste zaterdag van juli een gratis pop/rock festival in het Schelfhorstpark. Om HobNob gratis te kunnen blijven organiseren hebben we veel vrijwilligers nodig, giften van sponsoren, activiteiten voor bijvoorbeeld kinderen. Verder willen we graag zoveel mogelijk Almeloers bereiken en hen een mooie middag/avond aanbieden. Ook de mensen met een kleine beurs.
Dagelijks Leven, Het Looleehuis wij bieden onze bewoners met dementie dagelijks activiteiten die passen bij hun wensen, interesses en dag invulling.

Echter hebben wij bij grotere activiteiten, denk hierbij aan bingo, high tea, tuinieren, grotere groep wandelen enzovoorts, hulp nodig. Daarom leek en lijkt het ons een mooie aanvulling om via De Slingerbeurs matches te maken met bedrijven die eenmalig bij ons over de vloer komen om onze bewoners te ondersteunen in deze activiteiten. Dan is het een win-win situatie voor het huis en de vrijwilligers.

Zonnebloem Afdeling Almelo de Zuidwesthoek Vervoer voor onze deelnemers en evt. aanbod voor of hulp bij een activiteit
Aveleijn zinvolle daginvulling Almelo Inpakwerk/werkzaamheden bv licht administratief.
Ervaring opdoen horeca gerelateerd.
Ervaring opdoen creatieve activiteiten gerelateerd.
Teambuilding.
Vrouwen van en voor Almelo Rondleiding bedrijf
Lezing
Workshop
Mantelzorg Almelo Rond de dag van de mantelzorgers(10 november) proberen wij alle mantelzorgers in het zonnetje te zetten met een leuk pakketje. Deze pakketjes leveren wij aan huis bij al onze 600 ingeschreven mantelzorgers. De bezorgingen gaan plaats vinden op woensdag 6 en donderdag 7 november. Wie kan ons hierbij helpen?
Wij zouden graag leuke activiteiten willen vinden, die we kunnen aanbieden aan onze (jonge) mantelzorgers. Vanuit Mantelzorg Almelo bieden we ingeschreven mantelzorgers onder andere ontspanningsactiviteiten, om even uit de zorg situatie te zijn, ontspanning te vinden en in contact met lotgenoten te komen. Heel belangrijk in een zware thuissituatie waarbij je veel op je schouders hebt.
Stichting Levend Verleden Oost Nederland – werkgroep Stolpersteine Almelo Hulp bij het poetsen van Stolpersteine
Fietsersbond afdeling Almelo
 1. vergaderruimte
 2. excursie
 3. gebruik duo fietsen
 4. p.r. materiaal / visitekaartjes
  Opzet symposium en drukwerk
Humanitas Onder Dak Volgt
Noaberhoes Volgt
Aveleijn Zwammenhof Voor de Zwammenhof vragen we mensen voor schilderwerkzaamheden van buitenramen en -deuren. De Zwammenhof is een oesterzwamkwekerij op landgoed de Zwanenhof te Zenderen. Hierbij worden er oesterzwammen gekweekt op koffiedik. Het eindproduct zal uiteindelijk een oesterzwambitterbal en/of -kroket zijn. Dit gehele proces wordt gedaan door cliënten van Aveleijn, samen met begeleiding en vrijwilligers. Binnen dit proces zijn diverse stappen waarbij de cliënt een zinvolle invulling kan gaan hebben. (denk hierbij aan koffiedik ophalen bij diverse regionale bedrijven, mengen van koffiedik, plukken van oesterzwammen, draaien van oesterzwambitterbal en -kroket, producten bezorgen bij afzetmarkt etc.).
Stichting Wopit Wij zouden graag een rondleiding willen in het Heracles stadion.
Rode Kruis Almelo Een leuke activiteit voor onze vrijwilligers.
Tc G-zwemmen Z&PV de Veene In februari 2024 bestaat de G-afdeling van Zwem- en Polovereniging de Veene 10 jaar. in 2014 hebben we 24 zwemmers en 5 trainers overgenomen van de Klup Twente. Dat dit geen eendagsvlieg was blijkt nu wel na 10 jaar. We zoeken een leuke invulling op de maandagavond waar we een feestje kunnen vieren. We zoeken een gelegenheid waar we met elkaar een leuke avond kunnen hebben, met wat drinken en eten. Welke ondernemer kan ons hierbij helpen? we horen het graag.
Jeugd en Wijkcentrum Egbertus Graag zouden wij een timmerman willen hebben .
Almelose Ruiterdagen Volgt
Carintreggeland (SamenUit) Waterflesjes, lunchpakketten, leuke bestemmingen
Talent Plus Interessante, inspirerende gastsprekers voor de maandagmorgen met een lezing van circa één uur. Wie helpt TalentPlus Twente aan meer naambekendheid? Toelichting: TalentPlus Twente is een netwerkvereniging voor de meer ervaren werkzoekende met een MBO+ of hoger werk en/of denkniveau. TPT bestaat al meer dan 25 jaar, weinig mensen in Twente e.o. kennen ons. Wie helpt ons TalenPlus Twente op de kaart te zetten?
Kom erbij Almelo uitje/teambuilding voor onze vrijwilligers van de ontmoetingsplaats op de begraafplaats. bekendheid
Thuisteam Twente Materialen/ plantjes voor (onderhoud) buurt moestuin. Troelstralaan
hout voor het maken van vogelkastjes enz. (dagbesteding)
gereedschap
Kledingbank Almelo uitje voor vrijwilligers, schoenen rekken, tassen, heren kleding, menstruatie materialen, gordijnen icl. rails
Onderwatersport vereniging Aragosta Hupvraag: Klein onderhoud in en rond ons clubgebouw. Groenvoorziening, snoei werkzaamheden en gras inzaaien. Grote schoonmaak clubgebouw. Jubileumfeest medio september 2024.
Basisschool De Wereldboom Volgt
Voedselbank Almelo
 1. Iemand die het vrijwilligersbestand van de voedselbank in Access kan zetten
 2. Iemand die voorlichting kan geven  aan onze klanten over gezond voedsel; evt. een diëtist.
De kleurrijke vrijwilliger Volgt
De Blauwe Reigers 1) Het snoeien van gevaarlijke takken uit eikenbomen die op de erfscheiding/oprit van het  terrein staan.
2) Het opknappen van de kampvuurkuil.
3) Het herstellen van een verzakking in de oprit.
4) Het toegangshek schuren en schilderen
5) Het klimrek en schommel, schuren, gronden en evt. aflakken.
Stichting Almelose Sportploeg De Stichting Almelose Sportploeg is een nieuwe stichting (Oprichting 19-3-2024) Met als doel: Alle G Sporters in Almelo als 1 team naar buiten laten treden als 1 Almelose Sportploeg en bekendheid genereren voor passend sporten (sporten voor mensen met een (verstandelijke) beperking) Het bestaande passend aanbod in Almelo versterken en nieuw sportaanbod toegankelijk maken. Deze nieuwe stichting is op zoek naar hulp om samen met het bestuur de doelstelling van de stichting te realiseren. Te denken aan; het uitschrijven van de doelstellingen, webdesign etc.
Bewonersinitiatief de Hagedoorn8 Hulp nodig bij het verwijderen van de heg rondom de Hagedoorn
Hulp bij het maken van de Wijkkrant
Stichting Natuurhus Almelo -ondersteuning PR
-hulp bij opstellen meerjarenbeleidsplan
-website redacteur/bouwer voor NIVON
-ondersteuning secretariaat
-hulp/bouwers tijdens opzetten/organisatie van evenementen
Avedan Handige handjes/energiefixers gezocht Dit ga je doen:

 • Het vervangen en aanbrengen van tochtstrips.
 • Het aanbrengen van radiatorfolie.
 • Het vervangen van gloeilampen door ledverlichting.
 • Het adviseren van bewoners over energiebesparing.
  Taalstageplekken Z-route
Woongemeenschap De Wonne Almelo Bij onze woongemeenschap is een mooie tuin, daarin kunnen we altijd wat helpende handen gebruiken!
Stedelijk Museum Almelo Hulp op het gebied van BHV, tuinonderhoud en een etentje voor onze vrijwilligers
Participatie naar Vermogen Een leuk uitje voor de vrijwilligers van team Participatie naar Vermogen
Leger des Almelo Troelstralaan Wij zijn bezig met het inrichten van een buurttuin. Om grof graafwerk te doen hebben wij een minikraan nodig om de grond af te graven. Daarnaast zou een container waar we dit mee kunnen laten afvoeren ons behulpzaam zijn. I.v.m. toegankelijkheid voor mindervaliden willen wij een parkeerplek voor o.a. scootmobiels aanleggen en daarnaast een betere toegankelijkheid creëren van één van onze gebouwen op ons terrein. Hiervoor zijn op zoek naar stoep/- straattegels en straatmaker(s) Er moeten bomen op grote hoogte gesnoeid worden waar een hovenier met hoogwerker voor nodig is.
Scouting Het Twentse Ros Wij zoeken ondersteuning bij onderhoud en activiteiten voor onze groep. Door een gebrek aan vrijwilligers blijven klussen als schilderwerk etc liggen. Ook zouden wij graag wat lekker willen voor tijdens onze kampen.